In het westen ligt op 3,5 km afstand Doetinchem. Waar de naam Doetinchem vandaan komt is niet zeker. In een historisch document uit 838 wordt voor het eerst gesproken over ‘villa Deutinghem’, een nederzetting met een kerk. Het centrum kreeg zijn kenmerkende eivorm in de 13e eeuw, toen de stad werd voorzien van een stadsmuur met poorten en torens en aan de buitenzijde een brede gracht. Twee grote branden in 1527 en 1599 (toevallig beide op Goede Vrijdag) en verwoestende bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zorgen er voor dat veel historie verloren is gegaan. Desondanks is er genoeg te zien en te beleven in de gezellige binnenstad.

Doetinchem wordt omringd door veel natuurgebieden, zoals de Zumpe, Koekendaal, Wrange, Kruisbergse bossen en de Wehlse Broeklanden. Te veel om op te noemen en te veel om in één wandelvakantie te ontdekken.

De Oude IJssel stroomt langs Doetinchem richting Hanzestad Doesburg waar deze overgaat in de IJssel. Aan de IJssel ligt ook Bronkhorst, één van de mooiste dorpjes van Nederland en tevens het kleinste stadje van ons land. Zeker de moeite waard om te verkennen en iets noordelijker ligt Hanzestad Zutphen. Bekend vanwege de smalle straatjes en vele historische gebouwen, maar ook van de kunst en grote verscheidenheid aan winkels en horeca.

Wil je meer weten over de omgeving, verborgen parels of wat er nog meer te zien en doen is? Bezoek de VVV in Doetinchem, het Toeristisch Informatiepunt in Zelhem of de website Achterhoek.nl.