In het oosten kom je de Slingebeek tegen. Bij Kotten komt deze Nederland binnen en mondt uit in de Oude IJssel. Het landgoed Slangenburg dankt haar naam hier aan. Deze heeft namelijk niets te maken met slangen, maar met de Slinge die richting het landgoed stroomt.

Een aanrader is wandelroute ‘De Brunsveldsche Wal’. Een 6,5 km lange wandeling langs en door het gebied Brunsveld. De naam Bruns-veld is mogelijk aan dit gebied gegeven door de in 794 overleden Saksische graaf Brunharius. Middels de folder die bij ons verkrijgbaar is leer je meer over de lange historie van Brunsveld. Veel is namelijk nog zichtbaar in dit gevarieerde gebied.

In het uiterste oosten van de Achterhoek ligt Winterswijk. Het zal even wennen zijn dat deze omgeving meer toeristisch is, maar het is zeker het bezoeken waard. Deze gemeente heeft een groot landschappelijk buitengebied dat benoemd is tot Nationaal Landschap. Het is er zeer afwisselend waarbij iedere bocht een ander verhaal vertelt. Niet voor niets is Winterswijk in 2020 tot wandelgemeente van het jaar gekozen.

Wil je meer weten over de omgeving, verborgen parels of wat er nog meer te zien en doen is? Bezoek de VVV in Doetinchem, het Toeristisch Informatiepunt in Zelhem of de website Achterhoek.nl.