20 april 2023

Boek jouw favoriete plekje nu online!

Na 3 jaar voorbereiden kunnen wij eindelijk concreet aan de slag. Vanaf nu kun jij bij Wandelcamping Pluk de Dag gaan kamperen, wandelen en genieten.

Op 26 november 2022 hebben wij onze Wandelspeciaalzaak definitief gesloten. Een opvolger hiervoor vinden, was gewoon lastig en wij kregen het gevoel dat wij er klaar voor zijn. De zoektocht naar een locatie voor onze wandelcamping kon dus beginnen. Na oproepen via de nieuwsbrief van de Wandelspeciaalzaak, via social media en zelfs in het Dagblad van het Noorden kregen wij heel veel tips. Mooi om die betrokkenheid te zien en helaas waren niet alle tips bruikbaar, maar uiteindelijk zijn wij dankzij een tip van twee klanten terechtgekomen bij Camping De Slangenburg in Doetinchem. Een kleinschalige natuurcamping dat parkachtig ingericht is en waar de eigenaren Marleen en Frans net als wij gastvrijheid en een verzorgde camping hoog in het vaandel hebben staan.

Hun camping ligt er heel mooi bij en is in principe instapklaar. Er moeten nog wel veel dingen gedaan worden om het nog meer naar ons zin te maken, maar daar krijgen wij eind van het jaar de tijd voor. Marleen en Frans maken namelijk hun seizoen af zodat zij zelf hun gasten op de hoogte kunnen brengen van de overname en hun bedanken voor het vertrouwen. Op 1 november nemen wij de sleutel over en gaan wij dus aan de slag. Wij doen ons best maart 2024 open te gaan en dus ook onze eerste gasten te ontvangen.

De volgende ideeën en plannen hebben wij nu alvast op papier gezet:

  • Onze Wandelcamping zal geopend zijn vanaf maart tot en met november.
  • Het Pieterpad loopt direct langs Camping De Slangenburg en het Graafschapspad loopt niet ver van de camping voorbij. Uiteraard belangrijk voor onze Wandelcamping, maar wij gaan nog veel meer wandelroutes ontdekken en zelf ook uitzetten. De Achterhoek is voor ons nog een beetje onbekend, maar er is heel veel moois te ontdekken.
  • De voormalige varkensstal wordt omgebouwd tot kleinschalige horeca en slechtweerruimte voor onze campinggasten. Monica heeft alvast ervaring opgedaan bij de Proeftuin in de Intratuin 😉
  • Er is nog geen receptieruimte bij Camping De Slangenburg aanwezig. Dat willen wij wel graag en vanuit deze receptie kunnen wij ook gelijk oplossingen voor wandelproblemen aanbieden.
  • Contacten leggen met partners waarmee wij gaan samenwerken. Lokale leveranciers en producten hebben onze voorkeur en wij geloven in de kracht van samenwerking.
  • Er staat nu 1 blokhut op Camping De Slangenburg. Op termijn willen wij deze uitbreiden met nog een paar trekkershutten.
  • Het sanitairgebouw is schoon en verzorgd. Op de korte termijn hoeft er daarom nog niet veel mee gedaan te worden.
  • Het kampeerterrein is parkachtig ingericht met een diversiteit aan heggen, struiken en bomen die voor privacy zorgen. De plekken zijn ruim en bijna allemaal voorzien van elektra, watertappunt en een vuil water afvoer. In totaal zijn er 37 kampeerplekken, 4 camperplekken en een trekkersveldje. De indeling is zo praktisch dat wij daar helemaal niets mee hoeven te doen.

Meer tips zijn uiteraard welkom. Mail ze naar contact@campingplukdedag.nl

Houd onze website in de gaten en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Wij versturen maximaal 4 nieuwsbrieven per jaar. En op onze Facebook en Instagram pagina’s plaatsen wij nog vaker updates.

Je kunt bij ons nu al boeken voor 2024.

Graag tot snel op Wandelcamping Pluk de Dag in Doetinchem!

Met hartelijke groet,
Dennie, Monica, Eva en Julia van Herwijnen